Emilia Nilsson

Jag är dubbelmoral
"Varför ska en behöva komma ut? Varför är det starkt av mig att inte vara straight? Varför fick inlägget där jag råkade komma ut på facebook mer gillningar och kommentarer än mina andra inlägg? "
 
Såhär skrev jag för en vecka sen. Jag var irriterad över att dagens samhälle tvingar en att behöva komma ut om en inte är cis eller straight, att samhället tar för givet att alla är just cis och straighta. (Vill ni läsa det inlägget finns det här)
 
Idag gjorde jag precis tvärtom mot vad jag skrev då och kom ut på instagram. Såhär såg det ut:
 
 
Jag vill förklara mig lite.
Jag står fortfarande fast för vad jag skrev i det där inlägget, jag vill att det ska normaliseras att vara gay, eller queer, eller trans osv osv. Jag vill inte att en ska behöva komma ut, eller att samhället ska anta ens läggning eller könsidentitet. 
Dock har jag insett en sak. Eftersom samhället inte ser ut så än så måste en tyvärr komma ut, en måste göra en stor grej av det och en måste prata om det, hela, hela tiden. Det är enda sättet att kunna få det normaliserat. Därför valde jag att komma ut. Inte för min skull. För att för mig är det inte så viktigt det här med könsidentitet och läggning, dels för att jag är så säker i mig själv och har så bra människor runt mig, och dels för att jag inte riktigt kan bli felkönad - samhället ser mig som kvinna och jag är ju lite allt och inget på samma gång, så jag kan ju inte påstå att det är fel.
Nej, jag gjorde det för alla människor där ute som blir utsatta för transfobi, som dör för att de tillhör HBTQ+ och för alla som vill komma ut men inte vågar. Kanske kan någon finna styrka i det, och har jag hjälpt någon är det ju värt att vara lite dubbelmoral ibland, eller hur?
 
Summan av kardemumman: Jag tycker fortfarande inte att en ska behöva komma ut, men som det ser ut nu så måste en nästan göra det. Hur tänker ni om saken?